Nieuws


Juli 2019 - Plekken

 

Wij hebben nog 1 appartement over voor een toekomstige bewoner. Zoek jij een nieuw eigen appartement, voorzien van een separate slaap- bad- en woonkamer en heb jij PGB en Wajong? Vul dan snel het inschrijfformulier op deze website in! 


Maart 2019 -Help Villa Vita aan een waardige dagbesteding voor mensen met een beperking!

Helpt u ons mee om de inrichting van de werkplaats, het atelier en de kinderboerderij mogelijk te maken? Ook willen wij de donaties gebruiken voor het toegankelijk maken van het terrein voor mensen met een rolstoel, rollator of die op een andere manier slecht ter been zijn.

 

Help ons via: https://getfunded.nl/campagne/4040-help-villa-vita-aan-een-waardige-dagbesteding-voor-mensen-met-een-beperking


Februari 2019 - alles is rond en de bouw gaat eindelijk beginnen!

Na vele jaren bedenken, dromen en ''bloed-zweet en tranen'' staan in Februari 2019 eindelijk alle seinen op groen! De lening is rond (Triodos bank) en de aannemer is gevonden (Bouwbedrijf van der Ploeg uit Emmer-Compascuum). Samen met zijn onderaannemers beginnen zij op 4 Maart 2019 met de bouw! Wij gaan jullie op de hoogte houden met foto's en via Facebook. 


April 2018 - Bestemmingsplan wijziging Villa Vita definitief!

Na lang wachten en procederen kunnen wij eindelijk vertellen dat de benodigde bestemmingsplan wijziging eindelijk rond is nadat er in November vorig jaar bekend werd dat een buurman bezwaar had aangetekend tegen de vergunningsaanvraag. Dit betekend dat er gebouwd kan gaan worden! 


Op dit moment zijn de aannemers druk bezig met hun calculaties. We hopen dat de aannemers snel tijd hebben voor ons project. Zoals het nu lijkt zal er medio September begonnen worden met de bouw.


Oktober 2017 - Nieuwe tekeningen Villa Vita 

Wij zijn weer een stuk verder met de tekeningen. Hieronder willen wij weer een kleine sfeerimpressie geven. 

Zorg appartementen 

Theehuis en B&B

Werkplaats / atelier / stallen t.b.v. kinderboerderij 

Het terrein 


April 2017 - Inloopavond Villa Vita

Woensdagavond was het zover, de inloopavond van Villa Vita voor geïnteresseerden en omwonenden, en die waren er meer dan we hadden verwacht. De inloopavond hebben we samen met de gemeente georganiseerd. We gingen uit van een man of dertig á veertig maar dat werden er meer dan het dubbele. We hebben niemand gesproken die niet enthousiast was. Een van de bezoekers vertelde dat de komst van de zorgboerderij een ''verrijking voor Emmer-Compascuum'' zou zijn. 

Hulp van de gemeente is ook al toegezegd. Wethouder Jisse Otter van de gemeente Emmen heeft gezegd waar nodig te willen helpen. Ook WakkerEmmen en de ondernemersvereniging Emmer-Compascuum hebben aangegeven zeer enthousiast te zijn. 

Wij willen iedereen die ons een warm hart toedraagt en iedereen die gisteren aanwezig waren heel erg bedanken voor jullie steun!


April 2017 - Uitnodiging inloop-avond Villa Vita

‘’ Zorgboerderij Villa Vita; waardevol wonen en werken voor mensen met een beperking ‘’

Begin 2018 start de bouw van Villa Vita aan de Runde ZZ nr. 64.

 

Graag willen wij u uitnodigen om eventuele vragen te stellen of informatie op te vragen omtrent de bouw van Villa Vita of over wonen/dagbesteding bij Villa Vita.

Mark, Mia, Anne, Ricardo (team Villa Vita) en de Gemeente Emmen zullen u op deze avond te woord kunnen staan.

Voor: Geïnteresseerden en omwonenden

 

Waar: MFC De Deele. Spoel 151, 7881BN te Emmer-Compascuum

 

Wanneer: woensdag 19 april van 18:30 tot 20:30 uur


Maandag 18 April 2016 - De eerste stukken zijn getekend.