Nieuws

Augustus 2021 - Villa Vita en Live Now Foundation

Live Now Foundation is een ontwikkelingsproject in het Ghanese dorp Tinkong. 

Live Now Foundation werkt aan verbetering van de gezondheidszorg en onderwijs in de gemeenschap van dit dorp met ongeveer 5000 inwoners.

Als onderdeel van het project heeft Live Now Foundation in samenwerking met Ontmoet Afrika en ondersteund door Villa Vita een Day Care-programma opgezet voor kinderen met een beperking in het dorp. Anne en Debby waren in juni 2021 op bezoek in Tinkong. 

Eén van de kinderen in dit programma is Abigail. Ze is 17 jaar, praat niet, kan niet lopen en gaat niet naar school. Maar Stella, die namens de lokale staf van Live Now de huisbezoeken bij de kinderen doet, heeft haar geleerd om kralenkettingen te maken.

Inmiddels gaat ze een stap verder en bekijkt of Abigail ook een beetje kan leren schrijven.

Abigail doet niets liever dan sieraden maken. Vrijwilligers van Ontmoet Afrika bij Live Now Foundation nemen de sieraden mee uit Ghana en zo komen ze ook hier, bij Villa Vita. 

Met het kopen van sieraden ondersteunt u het Day Care-programma van Live Now Foundation.

Inmiddels is er voor Abigail ook een rolstoel aangeschaft!!

Zie ook: www.ontmoetafrika.nl

Facebook: https://www.facebook.com/ontmoetafrika

Instagram: https://www.instagram.com/ontmoetafrika


1 Maart 2021 - Villa Vita viert vandaag haar 1e verjaardag!

 

Wat is de tijd snel gegaan! Villa Vita is vandaag alweer 1 jaar open en daar zijn we trots op. 

Na een lange tijd van bedenken, ontwerpen en bouwen konden wij op 1 Maart 2020 dan eindelijk onze deuren openen. Met een aantal bewoners die vanaf het eerste moment al bij ons wilden wonen en dagbesteden begonnen wij aan een nieuw en spannend avontuur en genieten hier nog dagelijks van. Ondanks de rare corona tijd waar wij ook sinds 1 Maart in leven is de groep samen met alle personeelsleden en vrijwilligers een grote familie geworden. Wij willen iedereen bedanken voor de mooie berichten en de hulp! Maar nog belangrijker willen wij alle bewoners, mensen van de dagbesteding en hun ouders/vertegenwoordigers/mentoren en iedereen daaromheen bedanken voor het vertrouwen in Villa Vita. Wij hopen iedereen dit jaar te mogen verwelkomen op onze kinderboerderij en thee/koffie kiosk. Samen naar nog veel meer mooie jaren! 


Januari 2021 - nieuwe coronamaatregelen

 

In navolging op de nieuwe coronamaatregelen zoals aangekondigd op de persconferentie van 20 Januari 2021 zijn we genoodzaakt deze maatregelen ook door te voeren bij Villa Vita. In ieder geval tot en met 9 Februari 2021.


Oktober 2020 - Villa Vita is nu officieel een erkend leerbedrijf.


Juni 2020 - Covid-2019 (corona) virus versoepelingen

 

Beste ouders/verzorgen/personeel/belanghebbende, iedereen

 

Op navolging van het RIVM mogen wij eindelijk het coronabeleid iets versoepelen. Dit betekent helaas nog niet dat alles weer vanouds is en we moeten samen voorzichtig blijven. We zijn ons ervan bewust hoe ingrijpend de Corona crisis invloed op de kwaliteit van leven heeft. We moeten doen wat nodig is om verspreiding van het virus te voorkomen en de gezondheid van bewoners, naasten en medewerkers te beschermen en bevorderen. Met deze versoepelingen proberen wij, samen met jullie, het normale leven weer een beetje op te pakken. Alvast bedankt voor jullie steun en hulp!

 

Wij hanteren per 01-06-2020 de volgende maatregelen. 

 

1.     Volg de richtlijnen voor handhygiëne. Was uw handen regelmatig en zorgvuldig, in ieder geval:

•      na hoesten, niezen en snuiten van de neus;

•      na toiletgang;

•      voor en na het bereiden van voedsel;

•      voorafgaand aan hulp bij eten en drinken;

•      voor en na het gebruik van smartphone of tablet.

2.     Hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog.

 

3.     Heeft u klachten van verkoudheid, hoesten of griep, of bent u in een risicogebied voor corona geweest of in contact geweest met een (mogelijke) corona patiënt. Dan bent u helaas niet welkom bij Villa Vita. 

 

4.     Schud geen handen.

 

5.     Bewoners mogen weer visite ontvangen, mits op eigen kamer!

 

6.     Bewoners mogen weer op visite bij hun ouders. Wel vragen wij om ze niet mee te nemen naar feesten of ze bloot te stellen aan groepen mensen en zoveel mogelijk 1.5 meter afstand te houden. 

 

7.     Bezoek moet klachtenvrij (niet hoesten, geen koorts, geen corona symptomen) zijn.

 

8.     De bezoeker vermijdt gemeenschappelijke ruimtes. Er is alleen contact in het eigen appartement of bijvoorbeeld buiten ophet Villa Vita terrein, om te gaan wandelen met minimale afstand van 1.5 meter.

 

9.     Vakmensen voor bijvoorbeeld het sausen, bewerken e.d. van (nieuwe) appartementen zijn enkel welkom tussen 09:00 en 15:00 uur en dienen zich te melden bij het personeel. Ook dienen ze zich te houden aan de regelementen binnen Villa Vita omtrent corona.

 

10.  Voor cliënten geldt dat reizen met het openbaar vervoer en taxivervoer met externe personen zoveel mogelijk moet worden vermeden.

 

Wij bieden onze excuses aan voor het ongemak, maar vragen gezien de ernst van de situatie uw begrip voor deze maatregelen en ieders medewerking om dit goed te laten verlopen. 

Mocht u vragen hebben over deze brief, dan kunt u contact opnemen met Villa Vita (0591-357997)

 

Met vriendelijke groet,

Ricardo Fecken namens Team Villa Vita 


Maart 2020 - Covid-2019 (corona) virus

 

Geachte mevrouw, mijnheer,

 

U heeft ongetwijfeld uit de media vernomen dat het nieuwe coronavirus (COVID-19) zich verder in Nederland verspreidt. De overheid heeft maatregelen afgekondigd om de verspreiding van het virus te beperken.

In navolging daarvan neemt Villa Vita ook maatregelen om het risico op verspreiding van het virus onder onze cliënten, onze medewerkers en andere betrokkenen bij Villa Vita zoveel mogelijk te beperken.

 

Onze medewerkers zijn geïnformeerd over de belangrijkste maatregelen die zij kunnen treffen. Graag informeren wij u als belanghebbende daar ook over.

 

1.     Volg de richtlijnen voor handhygiëne. Was uw handen regelmatig en zorgvuldig, in ieder geval:

•      na hoesten, niezen en snuiten van de neus;

•      na toiletgang;

•      voor en na het bereiden van voedsel;

•      voorafgaand aan hulp bij eten en drinken;

•      voor en na het gebruik van smartphone of tablet.

 

2.     Hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog.

 

3.     Heeft u klachten van verkoudheid, hoesten of griep, of bent u in een risicogebied voor corona geweest of in contact geweest met een (mogelijke) corona patiënt. Dan bent u helaas niet welkom bij Villa Vita. 

 

4.     Schud geen handen.

 

5.     Per 16 Maart 2020 is het alleen nog toegestaan voor eerstelijns (ouders/verzorgers, broers en zussen) bezoeken aan bewoners. 

 

6.     Met ingang van 16 maart a.s. is de dagbestedingsgroep gesloten. Voor externe dagbesteders geldt dat er tot nader bericht geen dagbesteding geboden kan worden.

 

7.     Bewoners/cliënten mogen alleen nog bij Villa Vita of ouders verblijven. Verjaardagen/plechtigheden et cetera worden in ieder geval in de maanden Maart en April ten zeerste afgeraden. Er dient ten alle tijden van tevoren contact opgenomen te worden met Villa Vita (0591-357997)

 

8.     Alle geplande bijeenkomsten en activiteiten georganiseerd door Villa Vita met cliënten en externe bezoekers gaan in de maanden maart en april niet door.

 

9.     Voor cliënten met een verminderde weerstand geldt dat reizen met het openbaar vervoer en taxivervoer met externe personen moet worden vermeden.

 

Wij bieden onze excuses aan voor het ongemak, maar vragen gezien de ernst van de situatie uw begrip voor deze maatregelen en ieders medewerking om dit goed te laten verlopen. We houden u uiteraard op de hoogte van de verdere ontwikkelingen en we hopen dat we snel de draad als vanouds weer kunnen oppakken.

 

Mocht u vragen hebben over deze brief, dan kunt u contact opnemen met Villa Vita (0591-357997)

 

Met vriendelijke groet,

Ricardo Fecken namens Team Villa Vita 


November 2019 - update bouw

 

Het lijkt er steeds meer op! Februari 2020 is nog steeds de datum waarop wij open willen gaan. En wat vinden jullie van onze schuur? Hij is 10 m x 20 m groot, alle ruimte voor de houtwerkplaats, het atelier en de stallen van de kinderboerderij! 


Oktober 2019 - update bouw

 

Het lijkt er steeds meer op! Zoals het nu zijn de begeleiders woningen in December 2019 klaar en kunnen wij alvast alles klaar gaan zetten voor jullie komst! In Februari 2020 moeten jullie appartementen klaar zijn.


Oktober 2019 - konijnenheuvel

 

De konijnenheuvel is klaar EN gevuld met de liefste konijnen! Kom jij ze ook snel aaien? 


Februari 2019 - alles is rond en de bouw gaat eindelijk beginnen!

Na vele jaren bedenken, dromen en ''bloed-zweet en tranen'' staan in Februari 2019 eindelijk alle seinen op groen! De lening is rond (Triodos bank) en de aannemer is gevonden (Bouwbedrijf van der Ploeg uit Emmer-Compascuum). Samen met zijn onderaannemers beginnen zij op 4 Maart 2019 met de bouw! Wij gaan jullie op de hoogte houden met foto's en via Facebook. 


April 2018 - Bestemmingsplan wijziging Villa Vita definitief!

Na lang wachten en procederen kunnen wij eindelijk vertellen dat de benodigde bestemmingsplan wijziging eindelijk rond is nadat er in November vorig jaar bekend werd dat een buurman bezwaar had aangetekend tegen de vergunningsaanvraag. Dit betekend dat er gebouwd kan gaan worden! 


Op dit moment zijn de aannemers druk bezig met hun calculaties. We hopen dat de aannemers snel tijd hebben voor ons project. Zoals het nu lijkt zal er medio September begonnen worden met de bouw.


Oktober 2017 - Nieuwe tekeningen Villa Vita 

Wij zijn weer een stuk verder met de tekeningen. Hieronder willen wij weer een kleine sfeerimpressie geven. 

Zorg appartementen 

Theehuis en B&B

Werkplaats / atelier / stallen t.b.v. kinderboerderij 

Het terrein 


April 2017 - Inloopavond Villa Vita

Woensdagavond was het zover, de inloopavond van Villa Vita voor geïnteresseerden en omwonenden, en die waren er meer dan we hadden verwacht. De inloopavond hebben we samen met de gemeente georganiseerd. We gingen uit van een man of dertig á veertig maar dat werden er meer dan het dubbele. We hebben niemand gesproken die niet enthousiast was. Een van de bezoekers vertelde dat de komst van de zorgboerderij een ''verrijking voor Emmer-Compascuum'' zou zijn. 

Hulp van de gemeente is ook al toegezegd. Wethouder Jisse Otter van de gemeente Emmen heeft gezegd waar nodig te willen helpen. Ook WakkerEmmen en de ondernemersvereniging Emmer-Compascuum hebben aangegeven zeer enthousiast te zijn. 

Wij willen iedereen die ons een warm hart toedraagt en iedereen die gisteren aanwezig waren heel erg bedanken voor jullie steun!


April 2017 - Uitnodiging inloop-avond Villa Vita

‘’ Zorgboerderij Villa Vita; waardevol wonen en werken voor mensen met een beperking ‘’

Begin 2018 start de bouw van Villa Vita aan de Runde ZZ nr. 64.

 

Graag willen wij u uitnodigen om eventuele vragen te stellen of informatie op te vragen omtrent de bouw van Villa Vita of over wonen/dagbesteding bij Villa Vita.

Mark, Mia, Anne, Ricardo (team Villa Vita) en de Gemeente Emmen zullen u op deze avond te woord kunnen staan.

Voor: Geïnteresseerden en omwonenden

 

Waar: MFC De Deele. Spoel 151, 7881BN te Emmer-Compascuum

 

Wanneer: woensdag 19 april van 18:30 tot 20:30 uur


Maandag 18 April 2016 - De eerste stukken zijn getekend.