Dagbesteding


Op hetzelfde perceel als de zorgwoning worden verschillende soorten dagbesteding aangeboden. De bewoners worden betrokken bij alle dagelijkse activiteiten op- en rondom de boerderij. Hierbij vinden wij belangrijk dat mensen met een beperking in hun eigen tempo zonder druk van prestatie en/of arbeid hun dag zinvol besteden. 

 

Wij bieden de volgende dagbesteding aan:

Theehuis
Lekkere koffie en koek, wie kan dat nou weerstaan? Samen met de begeleiding helpen de clienten met het runnen van hun eigen theehuis. Opengesteld aan iedereen die langskomt. 

Bed&Breakfast
Bezorg jij de bezoekers de perfecte overnachting en het lekkerste ontbijt? Samen met de begeleiders ontbijt maken en de kamers onderhouden.

Werkzaamheden op de kinderboerderij
Lekker knuffelen met de dieren, ze eten geven en de overige verzorging. 

Houtwerkplaats
Hier kan in alle rust creatief en op eigen tempo en manier gewerkt worden met onder andere hout. Van kleine snuisterijen tot complete tafels. Zelfstandig of met hulp.

Moes- en bloementuin
Lekker buiten en gezond! Verbouw jij je eigen groente?

 

 

 

 

Onder andere het theehuis, de Bed & Breakfast en de kinderboerderij zijn voor iedereen toegankelijk en/of te boeken en reserveren. Hierdoor leven en besteden de clienten hun dag midden in de maatschappij en draaien hier volop in mee! 

 

Mensen die bij Villa Vita wonen en dagbesteden betalen de zorg vanuit een PGB (Persoons Gebonden Budget). Iedereen met een zorgvraag heeft recht op een PGB.