Wonen


Villa Vita biedt begeleid wonen aan, aan 9 cliënten met een verstandelijke beperking met een leeftijd vanaf 18 jaar. We willen de cliënten kwaliteit van leven bieden op basis van gelijkwaardigheid en bieden daarom naast het leven in een woongroep ook een privappartement aan.


 

 

 

 

De cliënten kunnen in de zorgboerderij wonen waarin ieder een eigen appartement heeft. De appartementen zijn voorzien van een eigen woonkamer, slaapkamer en badkamer en de benodigde voorzieningen voor oproep van de begeleiding.


Onze appartementen

Naast de verschillende gezamenlijke ruimtes hebben de cliënten de beschikking over een eigen appartement. De appartementen zijn voorzien van een eigen woonkamer, slaapkamer en badkamer en de benodigde voorzieningen voor oproep van de begeleiding. De nieuwe bewoners mogen hun appartement zelf helemaal inrichten! Ze worden, zoals te zien op de foto's kaal opgeleverd. De badkamer en het keukenblok zijn wel door Villa Vita ingericht. Ter illustratie hebben wij foto's mogen nemen van het appartement van 2 van onze bewoners.


Onze woon-keuken

 In onze gezamenlijke woonkamer kunnen de bewoners gezamenlijk ontspannen, plezier gemaakt en van elkaar leren. In de keuken wordt samen gekookt en gegeten. Ook kunnen de bewoners binnen de veilige omgeving met de aanwezige 24/7 begeleiding zijn of haar eigen activiteiten uitvoeren.


 

 

 

 

 

 

Om deze woonvorm kleinschalig voor 9 personen te kunnen aanbieden is naast het woongebouw een voor dubbele bewoning geschikte begeleiderswoning gesitueerd. Afhankelijk van de definitieve zorgzwaarte van de bewoners kunnen de beide begeleidersgezinnen binnen het rooster slaapdiensten invullen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Uiteraard wordt voor iedere bewoner een persoonlijk ondersteuningsplan gemaakt en door het team hiernaar gehandeld en minimaal jaarlijks geëvalueerd met bewoners en wettelijk vertegenwoordigers.

 

Mensen die bij Villa Vita wonen en dagbesteden betalen de zorg vanuit een PGB (Persoons Gebonden Budget). Iedereen met een zorgvraag heeft recht op een PGB.