Naam: Mia Nikken

Functie:  Zorgcoördinator dagbesteding en begeleider

 

Hallo ik ben Mia. 18 jaar geleden heeft onze zoon een ongeval gehad en heeft daar hersenletsel bij opgelopen. Toen hij jaren geleden op een zorgboerderij ging wonen, was het de wens van mijn man en ik om ooit ook zoiets te realiseren.Toen onze dochter ook nog afstudeerde in de gehandicaptenzorg en haar man de financiële kant op zich nam zijn we het plan met ons vieren gaan opzetten en zo is Villa Vita ontstaan. Wij wilde dat ieder een eigen woon-, en slaapkamer kreeg en een eigen douche ruimte. En natuurlijk de dieren, een eigen kinderboerderij waar iedereen welkom is. De verzorging wordt geheel door de bewoners en dagbesteders gerund. Ook hebben we een atelier , werkplaats, moestuin ect zodat we genoeg afwisseling hebben. Kom maar gauw eens een keer bij ons kijken. Op de foto hiernaast staan we met zijn alle op, om de jongste deelnemer MEES (kleinzoon) welkom te heten💙. Groetjes van Mia


Naam: Mark Nikken

Functie: begeleider dagbesteding / verzorger van de dieren op de kinderboerderij en tevens klusjesman voor de meest voorkomende werkzaamheden op en rond het terrein van Villa Vita.

 

Hallo , ik ben Mark en ik ben getrouwd met Mia , samen hebben we vijf kinderen van de leeftijd van 18 tot 33 jaar , onze jongste dochter woont nog thuis .

 

 We zijn ( Ik , Mia , onze oudste dochter Anne en Ricardo , de man van Anne ) de initiatiefnemers van Villa Vita. De oorsprong van dit initiatief is ontstaan nadat onze zoon Patrick op 11 jarige leeftijd bij een zwaar fiets ongeval blijvend hersenletsel heeft opgelopen en is onze wens dat Patrick en ook de medebewoners die bij Villa Vita wonen en dagbesteden , de zorg krijgen en behouden die ze nodig hebben , ook als ik er ooit zelf niet meer ben.

 

Tot een half jaar geleden was ik werkzaam als internationaal chauffeur en bracht ik groente ,fruit , bloemen en planten naar diversen adressen in Denemarken , Zweden en Noorwegen.

Om ons initiatief te starten ben ik dus gestopt als chauffeur en zet ik me in om die wens te laten uitkomen .

 

De dag begint voor mij door met onze rolstoelbus twee externe dagbesteders thuis op te halen , naar Villa Vita te brengen en na de dagbesteding weer naar huis terug te brengen.

De dagbesteding start door met de bewoners en dagbesteders onder begeleiding de dieren te verzorgen en gaat alsvolgt ;De paarden en ezels worden eerst geborsteld en ook worden de hoeven schoon gemaakt , hierna gaan de paarden en ezels de weide in , ook de geiten mogen dan vanuit hun stal naar de weide .

Als dat is gedaan gaan we de eenden en kippen voeren , ook de konijnen krijgen schoon drinkwater en wordt het voer van aangevuld.

 

Omdat de konijnen graag graven maken ze iedere dag weer zelf tunnels en gangen door de konijnenheuvel en die gooien we dan met een schep elke ochtend weer dicht zodat het hok dat er bovenop staat niet door de tunnels en gangen verzakt.

 

Na de konijnenheuvel gaan we weer naar de stallen om het mest uit de stallen te halen en dat weer op onze aanhangwagen te gooien zodat we dat weer naar de plaatselijke boer kunnen brengen .

Rond 10:00 uur houden we gezamenlijk een half uur koffiepauze.

 

Na de koffiepauze gaan sommigen of de werkplaats in om iets te maken / knutselen of te verven of sommigen gaan het atelier in om te kleuren , te tekenen of een andere creativiteit te doen , ook gaan sommigen de moestuin in ( ligt aan het weer )

 

Kaarsenmaken gaan we in de toekomst ook opzetten , hier wordt aan gewerkt .

Zo je ziet wordt er nogal wat gedaan en hoeven we ons niet te vervelen 😄

Voor mij was het wel even een omschakeling en is het een andere “way of life” om het maar zo te noemen ten opzichte van het leven dat ik ervoor leefde als chauffeur.

 

De groep bewoners en dagbesteders is een gezellige groep en dat het gezellig blijft doen we ook als team zeer ons best voor , ik noem het ook vaak de “familie Villa Vita “ en dat voelt ook wel zo , op de dagbesteding en op wonen is dat ook erg belangrijk om iedereen een thuisgevoel te geven en te houden.

Ik hoop hierbij een positieve indruk bij jullie achter te laten hoe en wat ons “Villa Vita” inhoud.


Naam: Anne Fecken

Functie: Zorgcoördinator wonen en begeleider

 

Ik ben Anne, getrouwd met Ricardo en we wonen samen met onze zoon Mees die enkele maanden na de opening van Villa Vita geboren is. De opstart is daardoor een erg drukke tijd geweest, maar ook zeker een van de mooiste tijden. Ik heb me onder andere bezig gehouden met het vormen van de groep, dit is erg goed gelukt al zeg ik het zelf! Als begeleider zie ik nu waar we het allemaal voor doen, hoe leuk de groep met elkaar is. 

Als zorg coördinator houd ik me vooral bezig met de zorgplannen, de doelen van de bewoners, het inroosteren van het team, de intakes van cliënten en nog veel meer. Wat ik vooral leuk vind(zowel tijdens mijn werk als in mijn vrije tijd) is spelletjes doen, in de tuin bezig zijn, de dieren aandacht geven of even een lekkere wandeling maken.

Het is heel mooi om Villa Vita te zien groeien terwijl we zo kleinschalig blijven. De bewoners te zien ontwikkelen, ze zien genieten van de kleine dingen, en de humor die ze stuk voor stuk hebben… Het is prachtig werk en het zorgen en begeleiden gaat daardoor als vanzelf.


Naam: Ricardo Fecken

Functie: Algemeen directeur en Financiën 

 

Hallo, mijn naam is Ricardo Fecken. Toen mijn schoonouders met het plan kwamen om deze mooie zorgboerderij te starten zijn mijn vrouw en ik gevraagd om in te stappen.

 

Bij Villa Vita ben ik algemeen en financieel directeur en houd ik mij bezig met de zakelijke kant van het bedrijf en fondsen/subsidie werving. De cliënten zien mij soms voor de gezelligheid en een kop koffie, het echte begeleiden laat ik liever aan het personeel over.


Naam: Aniek Ensing

Functie: Begeleider

 

Mijn naam is Aniek en ben woonachtig in Emmer-compascuum samen met mijn vriend en onze dochter van bijna 2.

Ik ben nu ruim 8 jaar werkzaam in de gehandicaptenzorg en sinds afgelopen maart bij Villa Vita.

Het werken bij Villa Vita vind ik leuk omdat het er een gemoedelijke en huiselijke sfeer hangt met een leuke bewoners groep. Geen dag is hetzelfde en dat maakt het leuk en uitdagend.


Naam: Ilona Foekens 

Functie:Huishoudelijk medewerkster/Weekend Woonbegeleidster 

 

Hallo..

Ik ben getrouwd met Marcel en samen hebben we 2 kinderen, een zoon en een dochter.

Toen de functie huishoudelijke medewerkster voorbij kwam heb ik gelijk gesolliciteerd en was heel blij dat ik uiteindelijk deze baan kreeg.

 

Ik vind het heel mooi om met mensen met een beperking te werken. Bij mijn vorige baan in de thuiszorg was ik ook werkzaam met mensen met een lichte beperking en mijn wens was dus ook uiteindelijk iets in deze zorgsector te gaan doen. Ook ben ik vrijwilliger bij Cosis van een cliënt waar ik leuke dingen mee doe en ondersteun waar nodig is. Het staat nu een beetje stil vanwege de corona maar hopelijk kan ik daar binnenkort ook weer heen.

 

Vanaf mei heb ik de uitdaging gekregen om op de groep te staan in het weekend samen met collega's en ik vind het nog steeds erg leuk. Elke dag is anders waardoor deze baan een mooie uitdaging blijft.

 

Groetjes Ilona Foekens 


Naam: Evelien Kremers

Functie: Begeleider dagbesteding en wonen

 

Hoi ik ben Evelien Ik heb de opleiding persoonlijk begeleider specifieke doelgroep afgerond en daarna ervaring opgedaan in de ouderenzorg. Ben Creatief en erg enthousiast. Nu werk ik met heel veel plezier bij Villa Vita. Een kleinschalige woonvorm met dagbesteding en zorgen voor dieren spreekt mij erg aan, Het is een fijne, vertrouwde en gezellige plek. Zorgen voor een thuisgevoel met de juiste zorg en veel tijd vind ik belangrijk. Daar draag ik graag een steentje aan bij.


Naam: Yorien Temmen

Functie: Begeleiding wonen en dagbesteding

 

Mijn naam is Yorien Temmen en woon samen met mijn vriend in Klazienaveen. 

Het werken in de zorg is een uitdaging en uitdagingen ga in graag aan. Ik heb na mijn middelbare school eerst een kappersopleiding gedaan, dit was toch niet mijn roeping.

Erg blij ben ik dat ik het roer om heb gegooid en nu toch mijn roeping heb gevonden. 

In 2016 ben afgestudeerd op niveau 4 in de gehandicaptenzorg en werk nu ook als persoonlijk begeleider op wonen en dagbesteding. Ik ben sinds begin juli met veel plezier in dienst bij Villa Vita. Het geeft energie en voldoening om de bewoners te begeleiden. 


1 Geldt voor leveringen naar Nederland. Klik op de volgende link voor andere landen en informatie over de berekening van de leverdatum: leverings- en betalingsvoorwaarden
2 Op grond van de kleineondernemersregeling (artikel 25 van de Wet op de omzetbelasting) heffen en vermelden wij geen omzetbelasting.